کد خبر:50088
پ

شرح وظایف Sportive Manager یا رئیس سازمان فوتبال در چارت سازمانی استقلال

چمپیونات ورزشی – با انتخاب مجتبی جباری به عنوان دستیار بوژووییچ شاید اینطور به نظر برسد که همه مشکلات ایین تیم پس از این حل خواهد شد اما با نگاهی به عملکرد مدیریت استقلال در 2 سال گذشته به سادگی می توان دریافت که مشکل استقلال ساختار است و با تعوض نفرات در سطح مدیریت، […]

بنر فانتزی بتاکاپ

چمپیونات ورزشی – با انتخاب مجتبی جباری به عنوان دستیار بوژووییچ شاید اینطور به نظر برسد که همه مشکلات ایین تیم پس از این حل خواهد شد اما با نگاهی به عملکرد مدیریت استقلال در 2 سال گذشته به سادگی می توان دریافت که مشکل استقلال ساختار است و با تعوض نفرات در سطح مدیریت، کادر فنی و حتی بازکنان حل نمی شود.

رئیس سازمان فوتبال استقلال کیست و چه وظایفی دارد؟

استقلال سالها به عنوان یک باشگاه مولد در جذب و پرورش استعدادهای فوتبال در ایران شناخته می شد اما در یک دهه اخیر این اتفاق کمرنگ شده و به تبع آن، تیم بزرگسالان با افت مواجه شده است چرا که همواره با کمبود بازیکن با کیفیت مواجه بوده و هست و جانشین فوری برا ستاره ها مصدوم یا محروم و یا آنها که ترانسفر شده اند نداشته است.

اینکه مجتبی جباری قرار است در چه پستی به استقلال کمک کند بسیار مهم است. اگر صرفاً از او برای دستیاری بوژوویچی که خودش هم به خوبی می داند فصل آینده سرمربی استقلال نیست، دعوت به همکاری شده باشد، یکی دیگر از اشتباهات مدیریتی علی نظری جویباری را شاهد خواهیم بود. اما اگر قرار بر این باشد که مجتبی جباری سازمان فوتبال استقلال را مدیریت کند یک اتفاق خجسته در یک دهه اخیر سرانجام در این باشگاه رقم خورده است.

به واقع که مشکل فعلی استقلال نداشتن چارت سازمانی مشخص و سلسله مراتب و شرح وظیف معین بین ارکان مختلف این باشگاه است. به طوری که این اتفاق آماتور منجر به هرج و مرج در تمام اتفاقات ان باشگاه شده است. از مصاحبه ها نسنجیده افراد بی ربط و با ربط گرفته تا عقد قراردادهای غیرحرفه ای با بازیکنان آماتور و عملکر ضعیف در نقل و انتقالات و انتخاب کادر فنی و بازییکنی که به فلسفه فوتبال استقلال بخورد تا لحظه نگارش این مطلب مدیرعامل فعلی استقلال خود را همه فن حریف در این زمینه ها می دانست و به سبب تعدد این وظایف، عملکرد بسیار ضعیفی از نظری جویباری دیده ایم. او همزمان مدیرعامل تیم بود، سخنگوی باشگاه بود، مسئول بخش رسانه باشگاه بود، مسئول نقل و انتقالات بود، مسئول جذب مربی جدید بود، مسئول فراهم کردن زمین تمرین بود و … طبیعتاً نه او بلکه هیچ فرد دیگری نمی توانست همه این کارها را با کیفیت انجام دهد.

نمونه های خارجی رئیس سازمان فوتبال

اگر پس از این یک کار ساختاری در باشگاه استقلال صورت بگیرد و مدیرعامل و هیئت مدیره به دنبال مسائل کلان مثل ساخت استادیوم اختصاصی و درآمدزایی باشند و مسائل فوتبالی را به رئیس سازمان فوتبال خود بسپارند، اتفاقات بسیار خوبی در انتظار هواداران استقلال خواهد بود. بسیاری از باشگاه های بزرگ دنیا مثل بایرن مونیخ، چلسی، آرسنال، یوونتوس، رئال مادرید و … همگی پستی به نام رئیس سازمان فوتبال در چارت تشکیلاتی باشگاه دارند که معمولاً یکی از پیشکسوتان موجه این تیم ها این مسئولیت را بر عهده گرفته است. او حلقه واسط بین مدیریت و تیم  فنی محسوب می شود و بعضاً به او مدیر ورزشی تیم(Sportive manager) هم گفته می شود. مثل کاری که پاول ندود در ییوونتوس، اولیور کان در بایرن مونیخ، پیتر چک در چلسی و … انجام می دهند.

شرح وظایف رئیس سازمان فوتبال

او بالاترین سطح اختیارات فنی را در امور فنی باشگاه دارد و اختیار دادن پیشنهاد مربی یا بازیکن یا حتی وتوی مربی یا بازیکن پییشنهادی توسط کمیته فنی را هم دارد. از جمله وظایف او تشکیل کمیته های مختلف ست که به تیم های باشگاه کمک کنند. از جمله آنها می توان به تشکیل کمیته فنی، کمیته استعدادیابی، کمیته نقل و انتقالات، … اشاره کرد. رئیس سازمان فوتبال می بایست چشم اندازهای کوتاه مدت، مین مدت و بلند مدت همه رده ها را ترسیم کند و تقویم سالانه را با هماهنگی باشگاه بچیند. از زمان شروع نقل و انتقالات گرفته تا شروع اردوی پیش فصل و برنامه بدنسازی و باز های تدازکاتی تا حضور در مسابقات .به جرات می توان گفت اگر رئیس سازمان فوتبال در استقلال وجود داشت، فردی همچون بوژوویچ یا موسیمانه حتی از 100 کیلومتری باشگاه استقلال هم نمی توانست رد شود. یا فردی مثل نکونام نمی تونست بازیکنانی همچون یامگا، اورونوف، منتظر محمد را رد کند. رئیس سازمان فوتبال استقلال می توانست با استخدام چند مربی خارجی مجرب با سابقه کار در رده های پایه، یک نسل را برای استقلال تربیت کند و مثل باشگاه هایی همچون دورتمند، بارسلونا و … که محصولات آکادمی خود استفاده می کنند و با فروش آنها به درآمدزایی می رسند، به سمت حرفه ای شدن حرکت کند. مخلص کلام که این موارد در تخصص مدیرن استقلال نیست و یک فرد فوتبالی می بایست به آن ورود کند.

لطمات نبود کمیته های تخصصی در تشکیلات استقلال

نبود این کمیته ها در سالهای اخیر ضربات جبران ناپذیری به استقلال وارد کرده است. به طور مثل نبود کمیته فنی باعث شده بود سرمربیان و مدیران سابق با ایجاد تنش هر بازیکن بنجلی را به باشگاه تحمیل کنند. این در حالیست که اگر کمیته فنی تشکیل شده بود، بسیاری از نفرات فعلی استقلال از فیلتر آنها رد می شدند و در صورت تائید به تیم اضافه می شدند. نبود کمیته استعدادیابی و رها شدن تیم های پایه بعث شد تا ستاره های جوان فوتبال ایران که زمانی رده های پایه استقلال را به عنوان سکوی پرتب خود برای معرفی به فوتبال ایران به حساب می آوردند، دیگر حسابی رو آن باز نکنند چرا که مدیرن و مربیان وقت بعضاً  دلالی حق شایسته ها را می خوردند و بازی به آنها نمی رسید. نتیجه این اتفاق کوچ استعدادها از پایه های استقلال و کسب نتایج ضعیف همه رده های پایه استقلال بود که در سالهای اخیر به دست آمده است. به طوری که اکنون استقلال می بایست بازیکنی که در رده های پایه خودش بوده و به تیم لیگ برتری دیگر پیوسته ر با قیمت نجومی خریداری کند!! نبود کمیته تخصصی نقل و انتقالات باعث شده تا همواره در دقیقه 90 باشگاه به فکر جذب ستاره های تیمهای دیگر بیفتد که طبیعتاً قیمت بازیکن مذکور بالاتر از زمانی خواهد بود که در حالت عادی با وی مذاکره شود. با نبود این کمیته عملاً نقل و انتقالات استقلال به دست دلالان افتاده است و نتیجه آن تجمیع بازیکنان تاریخ مصرف گذشته و بی کیفیت در این تیم شده است.

اگر استقلال رئیس سازمان فوتبال داشت، مدیرعامل این تیم مجبور نبود برای راضی کردن 4 تا ادمین خردسال صفحات اینستاگرامی با هر مربی یا بازیکنی قرارداد ببندد تا دهان انتقاد برخی بسته شود! او بر طبق نظر تخصصی تیم و تشکیلات فنی خود جلو می رفت چرا که منافع باشگه و عقلانیت بر احساسات و هیجانات لحظه ای برخی هواداران ارجحیت دارد. اگر به پروسه جذب کیلین امباپه توجه کنید متوجه می شوید که 3 سال تمام مدیرعامل رئال تحت فشار هوادارانش برای فعالسازی بند فسخ ستاره فرانسوی بود اما هرگز تحت تاثیر قرار نگرفت و زیر بار نرفت چرا که کمیته فنی او این سیگنال را به فلورنتینو پرز داده بودند که اکنون وقت جذب امباپه نیست.

حرفه ای گری با رئیس سازمان فوتبال

در مجموع تعریف پست سازمانی رئیس سازمان فوتبال برای استقلال از نان شب هم واجب تر است چرا که با ادامه این روند تنها اشخاص عوض می شوند و هیچ کار بنیادی صورت نمی گیرد و نتیجه ای هم حاصل نمی شود. کادر فنی و سرمربی آتی استقلال می بایست بپذیرد که همواره زیر نظر و ارزیابی کمیته فنی و رئیس سازمن فوتبال بشگاه قرار دارد و اینگونه نباشد که با درخواست های غیرمنطقی نظم تیم را به هم بریزد. مدیریت باشگاه استقلال اگر می خواهد از ین منجلاب خلاص شود می بایست به طور تمام قد از تشکیلات خود دفاع کند و در مذاکره با هر مربی و بازیکنی این موارد به وی گوشزد شود. تعریف دقیقی از عملکرد مربی و بازیکن و پرداخت حرفه ای بر اساس رفتار حرفه ای و عملکرد مثبت از جمله کارهای مغفولی است که باشگاه استقلال برای فصل آینده می بایست به سمتش حرکت کند. اینکه یک بازیکن یا مربی با هر نوع رفتار و عملکردی به بیشتر مبلغ قراردادش برسد، یک رفتار غیرحرفه ای و آماتور محسوب می شود. باشگاه می بایست مقابل زیاده خواهی های مربیان و بازیکنانی که در آینده با نه مذاکره می کند بایستد و حتی اگر ستاره مذکور اسم بزرگی هم داشت، از اصول خود عقب نشینی نکند. دستمزد بالا به بازیکنی پرداخت می شود که در انتهای فصل مشخص شود بهترین عملکرد فنی را داشته باشد نه بازیکن همیشه مصدوم و محروم که با عملکرد ضعیفش موجب شکست تیم در بازی های مهم شده است.

 

پیشنهاد تشکیلاتی

با شناختی که از پتانسیل پیشکسوتان استقلال داریم، پیشنهاد می کنیم مدیرعامل استقلال به این اسامی برای تصدی پست یا پست های مختلف چارت سازمانی فکر کند:

رئیس سازمان فوتبال: مجتبی جباری

کمیته فنی: حسن روشن، هادی طباطبایی، مجید نامجو مطلق، بهتاش فریبا، مهدی پاشازاده

کمیته استعدادیابی: علیرضا منصوریان، مهدی هاشمی نسب و داریوش یزدانی

کمیته نقل و انتقالات: پندار توفیقی، فتح اله زاده، امیری

کلیدواژه : استقلال

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید