بجای استفاده از کپسول اکسیژن برای بیماران تنفسی در منزل، از دستگاه اکسیژن ساز استفاده کن
کپسول اکسیژن و خطرات استفاده از کپسول اکسیژن کپسول اکسیژن یک محفظه سیلندر از جنس آهن و چُدن است که برای ذخیره اکسیژن مورد استفاده قرار می گیرد. کپسول اکسیژن با ظرفیت های 3، 5، 10 و 40 لیتری موجود است و برای اکسیژن تراپی بیماران قلبی تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه با […]
کپسول اکسیژن و خطرات استفاده از کپسول اکسیژن
کپسول اکسیژن یک محفظه سیلندر از جنس آهن و چُدن است که برای ذخیره اکسیژن مورد استفاده قرار می گیرد. کپسول اکسیژن با ظرفیت های 3، 5، 10 و 40 لیتری موجود است و برای اکسیژن تراپی بیماران قلبی تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه با توجه به خطرات استفاده از کپسول اکسیژن برای بیماران قلبی تنفسی، دیگر از این وسیله استفاده نمی کنند و اکثریت مردم اقدام به اجاره دستگاه اکسیژن ساز یا خرید دستگاه اکسیژن ساز می کنند.
اگر دست فردی که کپسول را حمل می کند و مانومتر کپسول اکسیژن را می بندد، آغشته به روغن یا مواد ضدعفونی باشد و از این مواد وارد دهانه ورودی کپسول اکسیژن شود، کپسول در کسری از ثانیه می ترکد و باعث مرگ فرد می شود.
توصیه می شود که از کپسول اکسیژن برای اکسیژن تراپی بیمارتان در منزل استفاده نکنید و اقدام به خرید دستگاه اکسیژن ساز کنید که بی خطر است.
دستگاه اکسیژن ساز چیست؟
دستگاه اکسیژن ساز یک دستگاه کمک تنفسی است که با استفاده از برق کار می کند و میزان اکسیژن محیط را از 21 درصد به 90 درصد و بیشتر تبدیل می کند و در اختیار بیمار قرار می دهد. در واقع، دستگاه اکسیژن ساز دستگاهی کمک تنفسی است که برای بیمارانی که مشکلات تنفسی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن ۲۱ درصد محیط اطراف بیمار را به اکسیژن با خلوص ۹۴ درصد تبدیل می کند و به بیمار تحویل می دهد.
مکانیسم تبدیل اکسیژن به خلوص بالاتر به این صورت است که پودری که داخل این دستگاه وجود دارد با اکسیژن محیط ۲۱ دصد واکنش نشان میدهد و به اکسیژن ۹۴ درصد تبدیل میگردد. این دستگاه برقی است و نیاز به شارژ کردن روزانه ندارد فقط در صورتی که مداوم استفاده شود نیاز به سرویس ۶ ماهه خواهد داشت.
دستگاه اکسیژن ساز ابتدا هوای اطراف محیط را مکیده و سپس آن را از طریق کمپرسور، هوا وارد دستگاه می کند. کمپرسور، هوا را تحت فشار قرار می دهد و آن را به مخزن پودر زئولیت وارد می کند. هوایی که وارد مخزن زئولیت می شود مخلوطی از گازهای اکسیژن و نیتروژن و هیدروژن و دی اکسید کربن است.
دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران تنفسی بسیار کاربرد دارد و سبب بالا رفتن میزان اکسیژن خون در این افراد می شود. اجاره دستگاه اکسیژن ساز یا خرید دستگاه اکسیژن ساز، سبب می شود بسیاری از افراد که مشکلات قلبی و تنفسی دارند و بدن آنها با کمبود اکسیژن همراه است، این مشکل را برطرف کنند و میزان اکسیژن خون در بدن آنها، بالا برود.
پودر زئولیت با تنها گازی که واکنش می دهد، گاز اکسیژن است و با این عمل شیمیایی، میزان خلوص اکسیژن از ۲۱ درصد به بالای ۹۵ درصد افزایش می یابد. همین افزایش میزان خلوص اکسیژن سبب می شود بسیاری از بیماران تنفسی حین استفاده از اکسیژنساز، شرایط مطلوب تری داشته باشند.
اکسیژن ساز دارای فیلتر آنتی باکتریال است و اکسیژنی که به بیمار تحویل میدهد کاملا بهداشتی است.
موارد کاربرد دستگاه اکسیژن ساز
- بیمارانی که دچار عفونت ریه یا پنومونی شده اند و با تنگی نفس همراه هستند.
- بیمارانی که در منزل به ونتیلاتور متصل هستند و برای تامین اکسیژن مورد نیاز به اکسیژن ساز نیاز دارند.
- بیمارانی که مبتلا به کرونا شده اند و تنگی نفس دارند حتما باید از اکسیژن ساز استفاده کنند.
- بیمارانی که در منزل یا بیمارستان به علت درگیری شدید ریوی از دستگاه بای پپ و NIV استفاده می کنند، برای تامین اکسیژن حتما باید از اکسیژن ساز استفاده شود.
- افرادی که به آسم مبتلا هستند.
- افرادی که نارسایی قلبی دارند.
- افرادی که مبتلا به سرطان ریه هستند نیازمند استفاده از دستگاه اکسیژن ساز می باشند.
- افرادی که دچار بیماری مزمن انسدادی ریه هستند (COPD).
- یکی دیگر از مواد کاربرد این دستگاه در بیماران مرگ مغزی است که دچار اختلال تنفس شده اند و به اصطلاح پزشکی زندگی نباتی دارند و تا زمانی که در منزل تحت مراقبت هستند نیاز به اکسیژن ساز دارند.
مزایای دستگاه اکسیژن ساز نسبت به کپسول اکسیژن
- شارژ: دستگاه اکسیژن ساز نیاز به شارژ کردن ندارد، ولی کپسول اکسیژن روزانه و گاهی دو بار در روز نیاز به شارژ کردن دارد.
- انفجار: دستگاه اکسیژن ساز خطر انفجار ندارد، ولی کپسول اکسیژن احتمال انفجار دارد.
- مدت استفاده: دستگاه اکسیژن ساز قابلیت استفاده مداوم ۲۴ ساعته دارد، ولی کپسول حداکثر ۴ ساعت به بیمار اکسیژنرسانی میکند.
- بهداشت: اکسیژنی که از دستگاه اکسیژن ساز خارج میشود کاملا بهداشتی است، ولی کپسول اینطور نیست.
- خطرات جانبی: اگر با دست آغشته با روغن و گریس به کپسول اکسیژن دست بزنید سبب انفجار میشود، ولی در دستگاه اکسیژن ساز چنین خطراتی نداریم.
- انقضا: دستگاه اکسیژن ساز منقضی نمیشود، ولی کپسول ممکن است بعد از مدتی دیگر شارژ نشود.
برای اجاره دستگاه اکسیژن ساز باید چکار کنم؟!
کلام آخر
اگر نیاز به اکسیژن تراپی دارید و قصد اجاره و خرید دستگاه اکسیژن ساز را دارید با شماره های 02165862016 و 09126823070 که متعلق به شرکت ماهک مدیکال است در تماس باشید تا بهترین و باکیفیت ترین دستگاه های اکسیژن ساز را در اختیار شما قرار دهد.