تحلیل فنی بازی استقلال و شمس آذر (3-2) | شب فرصت سوزی الحدادی و اشتباهات احمقانه عارف غلامی
بتاکاپ – هفته بیستم لیگ برتر به دراماتیک ترین شکل ممکن برای استقلال به پایان رسید و این تیم توانست در یک بازی مهیج و نفسگیر در ثانیه های پایانی با نتیجه 3 بر 2 از سد تیم سخت کوش شمس آذر که مدت زیادی از زمان بازی را 10 نفره بود، بگذرد. در ادامه […]
بتاکاپ – هفته بیستم لیگ برتر به دراماتیک ترین شکل ممکن برای استقلال به پایان رسید و این تیم توانست در یک بازی مهیج و نفسگیر در ثانیه های پایانی با نتیجه 3 بر 2 از سد تیم سخت کوش شمس آذر که مدت زیادی از زمان بازی را 10 نفره بود، بگذرد. در ادامه توجه شما را به هایلایت های فنی این مسابقه و بررسی عملکرد برخی بازیکنان استقلال جلب می نمائیم.
کارشناسی داوری استقلال و شمس آذر
استقلال و شمس آذر (3-2) | شب فرصت سوزی الحدادی و اشتباهات احمقانه عارف غلامی

تغییر شرح وظایف وینگرها
ساپینتو در این دیدار سرانجام اشتباه خود در خصوص فرصت دادن به محمدرضا آزادی را قبول کرد و سعید سحرخیزان از ابتدا در ترکیب اصلی قرار گرفت و خبری از آزادی تا پایان مسابقه حتی به عنوان بازیکن ذخیره نیز نبود. استقلال مثل همیشه با همان سیستم همیشگی 3-3-4 ساپینتو در این دیدار نیز حاضر شده بود با این تفاوت که حضور در محوطه جریمه در زمان صاحب توپ شدن وینگر مخالف به شرح وظایف وینگرها اضافه شده بود. همین تغییر تاکتیکی ساده باعث برتری نفری بازیکنان استقلال در محوطه جریمه شمس اذر و سردرگم شدن آنها شده بود به طوری که آنها عادت داشتند آسانی را لب خط ببینند اما او عمدتاً درون محوطه جریمه شمس اذر صاحب توپ می شد و تشخیص مهاجم هدف را برای مدافعین شمس آذر سخت کرده بود.

وقتی یک هافبک خلاق بغل دست رزاق نیا بازی کرد
تغییر دیگر استقلال حضور یک بازیکن جوان و خلاق به نام ابوللفضل زمانی کنار رزاق نیا بود که به خلق موقعیت بیشتر استقلالی ها در فاز هجومی افزوده بود. بارها عنوان شده بودکه استفاده از دو هافبک تدافعی با خصوصیات مشابه، کیفیت فنی استقلال را در فاز هجومی کاهش می دهد اما در این بازی با این تغییر شاهد افزایش تعداد موقعیت های گل استقلال بودیم به طوری که با ورود مهران احمدی به زمین نیز همین رویه ادامه پیدا کرد و همچنان استقلال نشان داد مشکلی که در بازی های قبلی داشته، حضور دو بازیکن با خصوصیات دفاعی در خط میانی بوده است. با آماده شدن مهران احمدی و حضور موثر زمانی در میانه میدان، استفاده مجدد از زوج چشمی و رزاق نیا یک حماقت محض از سوی ساپینتو محسوب می شود.

زمین بی کیفیت و لغزنده اگرچه از کیفیت فنی بازی کاسته بود اما این بازی مهیج تا دقیقه 98 آبستن حوادث و اتفاقات زیادی بود. از اخراج زودهنگام بازیکن شمس اذر در نیمه اول تا گل ثانیه آخری داکنز نازون که استقلال و ساپینتو را از ورود به دنیای جدیدی از حواشی نجات داد.
عارف غلامی چرا فیکس شد؟
رستم آشورماتوف به دلیل عملکرد ضعیف در بازی قبل و البته مصدومیت جزئی که داشت در این دیدار غایب بود و در کمال شگفتی ساپینتو به جای فرصت دادن به عارف آغاسی به ضعیف ترین مدافع حال حاضر لیگ برتر یعنی عارف غلامی بازی داد که زمینه ساز هر دو گل شمس اذر 10 نفره بود. در حالی که در ثانیه های پایانی بازیبا نتیجه 2-1 به سود استقلال رو به اتمام بود، عارف غلامی و سوتی های تمام نشدنی اش باز هم کار دست استقلال داد و مهاجم شمس اذر به سادگی از او عبور کرد تا با یک چیپ تماشایی گل تساوی شمس اذر در دقیقه 97 به ثمر برسد.

اگرچه این گل خیلی زود توسط داکنز نازون پاسخ داده شد و یک دقیقه بعد آبی ها توانستند از کابوس تساوی یه برد شیرین بسازند اما این موضوع پنهان کننده ضعف مفرط عارف غلامی نبود. بازیکنی که از همان ابتدا نیز انتقادات فراوانی بابت جذبش به ساپینتو شد و امروز ثابت شد که این بازیکن در حد و اندازه های استقلال نبوده و نیست. اینکه چرا ساپینتو به آرمین سهرابیان یا عارف آغاسی یا حتی ضرغام سعداوی در این دیدار اعتماد نکرد جای سوال دارد و اگر کمیته فنی در استقلال وجود داشت، بعد از مسابقه می توانست سرمربی را بابت این اشتباه مهلک در مهره چینی بازخواست کند.
بی دقتی بازیکنان و فرصت های گلی که از دست رفت
نکته قابل توجه در این دیدار خلق موقعیت های بسیار زیاد استقلالی ها بود که البته با وجود 10 نفره شدن شمس اذر تا حدی طبیعی به نظر می رسید اما بی دقتی بازیکنان این تیم در زدن ضربات نهایی باعث شد تا شمس اذر تنها 3 گل دریافت کند و شاید 7-8 گل دیگر دریافت نکند! سهم مونیر الحدادی در هدر دادن این فرصت ها بیش از بقیه بازیکنان بود و او به طور شگفت انگیزی انواع و اقسام موقعیت های گل را از دست داد تا سهمش از این بازی مهیج تنها پاس گل ثانیه آخری به داکنز نازون باشد.

سعیدسحرخیزان دیگر مهاجم استقلال که مدتها بود پایش به گلزنی باز نشده بود در این دیدار توانست با یک شوت دیدین و از راه دور گل دوم استقلال رابه ثمر برساند. بازگشت سعید سحرخیزان و داکنز نازون به فرم مناسب می تواند خبر خوبی برای هواداران استقلال در آستانه بازی با الحسین اردن باشد.

کلکسیون اشتباهات فردی در صحنه گل دوم شمس اذر
نکته نهایی اینکه در صحنه گل دوم شمس آذر شاهد کلکسیونی از اشتباهات فردی در بینبازیکنان استقلال بودیم که اوج آن را عارف غلامی در ناتوانی در مهار مهاجم شمس آذر نشان داد. اشتباه اول را حبیب فرعباسی انجام داد که توپ کاشته جلوی دروازه را برای کوتاه ترین بازیکن تیم یعنی صالح حردانی انداخت و پس از ناتوانی صالح در زدن ضربه سر، توپ به رزاق نیا رسید که او نیز از یک دفع ساده عاجر ماند تا توپ بین غلامی و مهاجم شمس اذر بیفتد و در کورس بین این دو، غلامی کم بیاورد و باز هم حبیب فرعباسی در اشتباهی عجیب و خروجی بی موقع، زمینه گل شدن توپ را فراهم بیاورد.

تنها نکته مثبت این دیدار برای استقلال افزایش روحیه و میل گلزنی بازیکنان این تیم بود. ساپینتو با تغییرات تاکتیکی و نفری یک شوک مثبت در فاز میانی و حمله تیمش ایجاد کرد اما حضور غلامی تنها نکته تاریک در مهره چینی اولیه او بود.