آبروریزی و رسوایی باشگاه پرسپولیس در واگذاری به بانک شهر | دم خروس بیرون زد!
در حالی که هواداران خشمگین پرسپولیس به واسطه واگذاری 85 درصد باشگاه استقلال به هلدینگ ثروتمند خلیج فارس معترض هستند و به واگذاری سهام باشگاهشان به بانک شهر انتقاد دارند اما به نظر می رسد، مدیران عامل این تیم در چند سال اخیر، با توجیه موفقیت و هزینه کرد سنگینی که کرده اند، ارزش مادی […]
در حالی که هواداران خشمگین پرسپولیس به واسطه واگذاری 85 درصد باشگاه استقلال به هلدینگ ثروتمند خلیج فارس معترض هستند و به واگذاری سهام باشگاهشان به بانک شهر انتقاد دارند اما به نظر می رسد، مدیران عامل این تیم در چند سال اخیر، با توجیه موفقیت و هزینه کرد سنگینی که کرده اند، ارزش مادی و معنوی این باشگاه را به باد داده اند.
آبروریزی و رسوایی باشگاه پرسپولیس در واگذاری به بانک شهر | دم خروس بیرون زد!
هلدینگ خلیج فارس قرار است مبالغ سنگینی بابت تقویت استقلال به این تیم تزریق کند و به زودی تیمی در سطح تیم های عربی در استقلال شکل بگیرد، اما در اطلاعیه بانک شهر مشخص شد این بانک حتی 1 ریال هم بابت خرید سهام باشگاه پرسپولیس نمی پردازد و سهام این باشگاه را در ازای رد دیون وزارت ورزش در اختیار گرفته است.
در واقع بانک شهر، سهام باشگاه پرسپولیس را بابت تسویه بدهی های سنگین این باشگاه در چند سال اخیر در اختیار گرفته است و به نوعی وثیقه باشگاه به اجرا درآمده است. مدیران پرسپولیس که در سال های اخیر برای بستن تیمی پرهزینه مدام از این بانک قرض گرفته بودند امروز در جایگاهی هستند که نمی توانند این بدهی های سنگین و دیرکرد سنگین آن را بپردازند و بانک شهر نیز در عوض این ناتوانی، مالکیت پرسپولیس را با سهام اکثریتی به دست آورده است.
این واگذاری و اطلاعرسانی بانک شهر که به صراحت در آن قید شده که خرید سهام باشگاه پرسپولیس بابت رد دیون بوده، رسوایی بزرگی برای مدیران باشگاه پرسپولیس است که در سالهای اخیر مدعی بوده اند به سقف قرارداد پایبند هستند. مبلغ هزینه کرد آقایان به قدری بالا بوده که یک بانک بابت بازپسگیری آن، سهام حداکثری باشگاه را از آن خود می کند تا بدهی مدیران پرسپولیس با خودش را صاف کرده باشد.
بدون شک در این اتفاق، هیچ تقصیری متوجه دولت یا وزارت ورزش نیست و هواداران پرسپولیس که در 10 سال گذشته همواره بهترین های فوتبال ایران را با هر رقم پیشنهادی در تیمشان جذب کرده اند، می بایست امروز یقه مدیران فعلی و سابق تیم خود را بگیرند که این قهرمانی ها به چه قیمتی به دست آمده؟ به قیمت هبه کردن سهام باشگاه بابت رد دیون به بانک ها؟ در سمت مقابل استقلالی را می بینیم که با یک جین بازیکن معمولی در چند فصل اخیر با ابراز تمایل غول ثروتمند پتروشیمی کشور و خاورمیانه مواجه شده اند. اتفاقات اخیر در واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به خوبی نشان داد که بازار سرمایه گول صحنه سازی برخی آقایان برای بالا بردن ارزش برند یک باشگاه و تضعیف باشگاه دیگر را نخورده و مجموعه قدرتمندتر بر روی تیمی که ارزش برند بالاتری دارد، دست گذاشته است.
مدیران باشگاه پرسپولیس در حالی با انواع و اقسام روش ها چند قهرمانی در سالهای اخیر برای تیم محبوبشان به دست آوردند که هیچ خریداری حاضر به خرید برند ارزشمند پرسپولیس (به زعم آقایان) نشد و در نهایت سهام این باشگاه به کنسرسیومی از چند بانک و در قالب رد دیون وزارت ورزش بخوانید بدهی های سنگین باشگاه پرسولیس به بانک ها) به گروه جدید واگذار شد.
این اتفاق مصداق این است که فردی مبالغ سنگینی از بانک وام گرفته باشد و در بازپرداخت آن ناتوان باشد و در نهایت بانک به منظور جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از این اتفاق مجبور به اجرا کردن وثیقه ای که از سمت متقاضی نزد بانک به عنوان ضامن بازپرداخت قرار داده شده بود، است. همین اتفاق در خصوص باشگاه پرسپولیس رخ داده و به دلیل ناتوانی مدیریت باشگاه در بازپرداخت مبالغ سنگین بدهی ها که منجر به زیان ده شدن این باشگاه در سال 1403 هم شده (مستند به صورتهای مالی 1403) بانک شهر قید بازپرداخت را زد و در ازای آن، مالکیت پرسپولیس را به دست آورد.