کد خبر:18782
پ

(KXL) Keystone XL pipeline چیست و چرا بایدن آن را لغو کرد؟

جو بایدن در اولین روزهای ریاست جمهوری خود با یک دستور کشوری، مجوز KXL یا Keystone XL pipeline را لغو کرد تا جنجال تازه ای بین ایالات متحده و کانادا به وجود بیاید. اما پروژه Keystone XL pipeline چیست؟   (KXL) Keystone XL pipeline چیست و چرا بایدن آن را لغو کرد؟ این پروژه از […]

جو بایدن در اولین روزهای ریاست جمهوری خود با یک دستور کشوری، مجوز KXL یا Keystone XL pipeline را لغو کرد تا جنجال تازه ای بین ایالات متحده و کانادا به وجود بیاید. اما پروژه Keystone XL pipeline چیست؟

 

(KXL) Keystone XL pipeline چیست و چرا بایدن آن را لغو کرد؟

(KXL) Keystone XL pipeline چیست و چرا بایدن آن را لغو کرد؟

این پروژه از سال 2008 توسط شرکت TC Energy کلید خورد. هدف آن انتقال نفت خام کانادا به آمریکا بود. در سال 2009 وقتی قیمت نفت به اوج خود رسید، بسیاری از شرکتهای تولید نفت ماسه ای در تلاش بودند تا بیشترین بهره را از این اتفاق ببرند و به همین جهت تولید کنندگان نفت در کانادا نیز قصد داشتند تا نفت ماسه ای خود را به نبراسکا آمریکا در خلیج کاست انتقال دهند و پیشنهاد ساخت یک خط لوله مارپیچی (Pipeline) از طرف شرکت TC ارائه شد تا نفت کانادا از این طریق به آمریکا منتقل شود. در ابتدا قرار بود 500 هزار بشکه نفت کانادا در مسیر 1700 مایلی به آمریکا منتقل شود اما پس از بررسی مجدد مسیر قرار شد 830 هزار بشکه از مسیر جایگزین که 1210 مایل بود انتقال پیدا کند. پروژه که تاکنون بخشی از آن انجام شده و هنوز به مرحله اجرا نرسیده قرار بود نفت را به پالایشگاه های گولف کاست آمریکا در آلبرتا برساند.

 

بلافاصله پس از اینکه شرکت TC پیشنهاد انتقال نفت به شکل pipeline را در طول مسیر ارائه کرد بسیاری از نهادهای زیست محیطی به این مسئله اعتراض کردند چرا که معتقد بودند این پایپ لاین از مناطقی عبور می کند که بر روی اکولوژی و آب آشامیدنی آن مناطق تاثیر منفی می گذارد.

(KXL) Keystone XL pipeline چیست و چرا بایدن آن را لغو کرد؟

در سال 2010 مجلس قانون گذاری کانادا طرح کی استون پایپ لاین را به تصویب رساند اما این موضوع در کنگره آمریکا به یک مناقشه سیاسی تبدیل شد به طوری که اوباما مخالف اجرای این طرح بود اما کنگره موافق آن بود. در سال 2012 باراک اوباما رسماً اجرا این پروژه را در خاک آمریکا رد کرد اما کنگره برای بازنگری تصمیم رئیس جمهور آن را به رای گذاشت و موفق شد مجوز ساخت و ساز پایپ لاین را صادر کند اما این پایان کار نبود و باراک اوباما در سال 2015 با استفاده از قدرتش و استناد به قوانین معاهده آب و هوایی که آمریکا بخشی از آن بود، این مجوز را لغو کند و بار دیگر پروژه را مسکوت بگذارد. اما عمر ریاست جمهوری اوباما به ادامه مقاومتش در برابر اجرای این طرح کفاف نداد و در سال 2016 دونالد ترامپ تصمیم اوباما را لغو کرد و دوباره مجوز ساخت و ساز و توسعه این طرح را صادر کرد و در سال 2019 در قانونی جدید به این پروژه مجوز داد بدون توجه به قوانین معاهدات بین المللی آب و هوای جهانی به کارش ادامه دهد.

اما این پایان کار نبود و جو بایدن نیز در اولین روزهای ریاست جمهوری خود مثل رفیق قدیمی خود بابارک اوباما دوباره جلوی توسعه پروژه keystone pipleline XL را گرفت اما شرکت TC انرژی که هزینه زیادی برای توسعه این پروژه متحمل شده بود متعهد شد تا مبلغ 1.7 میلیارد دلار برای استفاده از انرژی های پاک مثل انرژی خورشیدی برای کار کردن این پروژه استفاده کند اما این موضوع نیز تاثیری در تصمیم جو بایدن نداشت تا بار دیگر کار به دادگاه و شکایت شرکت تی سی از دولت آمریکا کشیده شود.

 

کانادا به عنوان چهارمین کشور صادرکننده نفت جهان تنها یک مشتری دارد و آن هم ایالات متحده آمریکا است. کانادایی ها معتقدند پالایشگاه های آمریکا به محصولات نفت سنگین تولیدی کانادا بیشتر علاقه مندند تا اینکه مجبور باشند محصولات روسیه و ونزوئلا را خریداری کنند. دولت کانادا به طرح pipeline بسیار علاقه مند بود چرا که بار مالی بسیار خوبی برای آنها داشت اما به دلیل مسائل سیاسی و البته زیست محیطی این طرح متوقف شده است.

 

جو بایدن با قولی که به مردم ایالت نبراسکا برای لغو این قانون داده بود توانست رای نبراسکا را از آن خود کند و بلافاصله پس از انتخابش به عنوان رئیس جمهور به وعده خود عمل کرد.

کلیدواژه : جو بایدنمتفرقه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید