کدام تیم به مسابقات سطح 2 آسیا اعزم می شود؟
در حالی که تقریباً تکلیف تیم اول و دوم لیگ برتر مشخص شده، احتمال قهرمانی سپاهان در جام حذفی، معادلات اعزام تیم سوم ایران به مسابقات آسیایی فصل بعد را با ابهام مواجه کرده و برخی رسانه ها می کوشند از آب گل آلود ماهی گرفته و اینطور القا کنند که در صورت قهرمانی سپاهان […]
در حالی که تقریباً تکلیف تیم اول و دوم لیگ برتر مشخص شده، احتمال قهرمانی سپاهان در جام حذفی، معادلات اعزام تیم سوم ایران به مسابقات آسیایی فصل بعد را با ابهام مواجه کرده و برخی رسانه ها می کوشند از آب گل آلود ماهی گرفته و اینطور القا کنند که در صورت قهرمانی سپاهان در جام حذفی و اول یا دوم شدن این تیم در لیگ، تیم سوم لیگ برتر سهمیه آسیایی می گیرد در حالی که با نگاه به سوابق تاریخی این موضوع نقض می شود.
کدام تیم به مسابقات سطح 2 آسیا اعزم می شود؟
در حال حاضر شانس سپاهان برای حضور در فینال جام حذفی و قهرمانی در این جام از سایر مدعیان بیشتر است مگر اینکه ملوان انزلی که یکی از تیم های پر افتخار جام حذفی است، در انزلی یقه سپاهان را بگیرد و پرونده بحث و جدول در خصوص ینکه کدم تیم به مسابقات آسیایی فصل بعد اعزام می شود را ببندد چر که در صورت حذف سپاهان از جام حذفی، بدون تردید قهرمان این جام که جائی در بین تیم های اول و دوم لیگ ندارد به سطح 2 آسیا اعزام می شود.
جای تعجب است که مدیریت استقلال و به طور خاص مدیرعامل ضعیف این تیم که در خواب خرگوشی به سر می برند، نسبت به این قضیه بی تفاوت بوده و هستند. چر که استقلال احتمالاً یکی از ذی نفعان این معما است و عدم تعیین تکلیف این موضوع قبل از رخداد آن باعث رفع ابهام خواهد شد در غیر اینصورت قانوندگذار در صورت عدم وجود قانون مشخص برای این وضعیت، مثل سالهای قبل قانونی را وضع خواهد کرد که به سود تیم رقیب استقلال است!
حال که پرسپولیس از رسیدن به سهمیه پلی آف لیگ نخبگان باز مانده، احتمال سوم شدن آنها قوت گرفته و شاید در نبود قانون، قانونگذار یک بند جدید به آئین نامه اضافه کند که به موجب آن، در چنین شرایطی تیم سوم لیگ به سطح 2 آسیا اعزام شود و نه نایب قهرمان جام حذفی!
بد نیست بدانید در سال 77، پرسپولیس قهرمان لیگ و حذفی فوتبال ایران شد و استقلال نایب قهرمان جام حذفی، در فصل بعد پرسپولیس به جام باشگاه های آسیا اعزام شد و استقلال که نایب قهرمان حذفی شده بود به مسابقات جام در جام آسیا.
البته از آن سالها مدت زیادی می گذرد و آئین نامه مسابقات بارها تغییر کرده اما عرف بین الملل بر همین منوال بوده و هست. به عنوان مثال وقتی تیمی قهرمان لیگ و حذفی می شود، عنوان سوپرجام رابدون برگزاری بازی به این تیم اهدا نمی کنند و بازی سوپرجام بین تیم قهرمان لیگ و نایب قهرمان حذفی برگزار می شود و تیم دوم لیگ با قهرمان جام حذفی، بازی سوپرجام برگزار نمی کنند!!!
این عدم مسئولیت پذیری مدیریت استقلال در تعیین تکلیف سریع این موضوع باعث شده تا شائبه عمدی بودن نگه داشتن مربی ضعیفی همچون بوژوویچ در این تیم تقویت شود. مربی که در 7 بازی تنها 4 امتیاز کسب کرده و همچنان مورد حمایت مدیریت استقلال است، مشکوک است. شاید هم نظری جویباری قصد دارد همان بلایی را سر استقلال بیاورد که در دربی آورد و 24 ساعت قبل از بازی استقلال و پیکان به یکباره یک کادر فنی جدید برای استقلال تعیین کند!!!
هر چه که هست، این موضوع می بایست قبل از رخ دادن حالت های مختلف، توسط سازمان لیگ تعیین تکلیف شود. اگر قانونی در این زمینه وجود دارد، آن را اعلام کنند اگر ندارد یا می بایست عطف به سابقه تیم دوم جام حذفی به مسابقات آسیایی اعزام شود و یا در بدترین حالت یک مسابقه پلی آف بین تیم سوم لیگ و نایب قهرمان حذفی برای تعیین تکلیف تیم سوم اعزامی به آسیا برگزار شود. وضع قانون خلق الساعه به سود برخی تیم ها از سوی افکار عمومی پذیرفته نیست.
در حال حاضر سهمیه لیگ نخبگان فوتبال ایران 1+1 است. تیم قهرمان لیگ به طور مستقیم به مرحله گروهی لیگ نخبگان وارد می شود و تیم دوم به پلی ف لیگ نخبگان می رود، در صورت پیروزی به مرحله گروهی لیگ نخبگان وارد می شود و در صورت شکست به سطح 2 مسابقات وارد می شود. (تیم دوم در هر صورت در مسابقت آسیایی حاضر است)
قهرمان جام حذفی نیز به مسابقات سطح 2 آسیا اعزام خواهد شد.
اکنون سوال اینجاست اگر قهرمان جام حذفی با تیم قهرمان لیگ یا نایب قهرمانش یکی باشد، تکلیف نماینده سوم ایران در آسیا ( حضور در مسابقات سطح 2 ) چه می شود؟
به صورت طبیعی سپاهان اگر نایب قهرمان لیگ شود، تمایل دارد تا در پلی اف لیگ نخبگان شرکت کند و شانس خود برای حضور در مرحله گروهی لیگ نخبگان را امتحان کند چرا که در صورت شکست هم به سطح 2 آسیا می رسد. در نتیجه قهرمانی احتمالی این تیم در جام حذفی برای گرفتن سهمیه سطح 2 آسیا بلااثر می شود و نایب قهرمان جام حذفی می بایست این شانس را داشته باشد تا در مسابقات سطح 2 آسیا شرکت کند چرا که تراکتور و سپاهان سهمیه 1+1 ایران برای لیگ نخبگان را در رده بندی لیگ استفاده خواهند کرد.