پشت پرده هجوم بازیکنان خارجی به لیگ برتر ایران | قیمت بالای بنجل های وطنی
در حالی که در فصول گذشته به دیلل برخی تصمیمات احمقانه مثل ممنوعیت ورود مربی و بازیکن خارجی به لیگ، شاهد لیگ بی کیفیتی در فوتبال ایران بودیم، در فصل جدید رقابتهای لیگ برتر شاهد افزایش بی سابقه تعداد مربیان و بازیکنان خارجی در تیم های مختلف بودیم به طوری که حتی تیم های متوسط […]
در حالی که در فصول گذشته به دیلل برخی تصمیمات احمقانه مثل ممنوعیت ورود مربی و بازیکن خارجی به لیگ، شاهد لیگ بی کیفیتی در فوتبال ایران بودیم، در فصل جدید رقابتهای لیگ برتر شاهد افزایش بی سابقه تعداد مربیان و بازیکنان خارجی در تیم های مختلف بودیم به طوری که حتی تیم های متوسط لیگ برتر نیز دست به خرید بازیکنان خارجی زده اند.
چرا جریان دلالی از باشگاه پرسپولیس می گذرد؟
پشت پرده هجوم بازیکنان خارجی به لیگ برتر ایران | قیمت بالای بنجل های وطنی
با موشکافی در این اتفاق به سادگی می توان دریافت که علت این موضوع، ریشه در بالا رفتن حبابی قیمت بازیکنان بی کیفیت ایرانی در مارکت بود. بازیکنانی که برای یک فصل، طلب 20 میلیارد تومان معادل حدود 700 هزار دلار از مدیران تیم ها می کردند و این در حالی بود که با مبالغ بسیار کمتر می شد بازیکنان خارجی با کیفیت معقول را به ایران آورد.
بیشتر بخوانید | پشت پرده ارزشگذاری ترانسفر مارکت روی بازیکنان ایرانی
بر همین اساس بسیاری از مدیران باشگاه ها و مربیان تصمیم گرفتند به جای خرید از مارکت آلوده نقل و انتقالات ایران به سمت خرید بازیکنان با کیفیت خارجی از مجاری رسمی بنگاه های نقل و انتقالاتی بروند و جالب اینکه امروز شاهد هستیم بازیکنان خارجی بسیار خوبی با رقم های به مراتب پائینتر از رقم درخواستی بازیکنان ایرانی وارد لیگ برتر ایران شده اند و با ادامه این رویه احتمالاً در فصل بعدی لیگ برتر، شاهد کاهش شدید قیمت بازیکنان ایرانی خواهیم بود چرا که با وجود درخواست ارقام سنگین توسط بازیکنان ایرانی، مدیران تمایل به جذب بازیکنان خارجی با کیفیت دارند تا پول بی زبان خود را به جیب بازیکنان نه چندان با کیفیت ایرانی بریزند.
این اتفاق یعنی ورود بازیکنان خارجی به فوتبال ایران هم حسن دارد هم عیب. حسن آن از این جهت است که بسیاری از بازیکنان ایرانی تجربه مصاف با بازیکنان خارجی و بین المللی را به دست می آورند و اعتماد به نفس آنها بالا رفته و بعضاً موارد زیادی از آنها در نوع ضربه زدن به توپ و استقرار در زمین مسابقه یاد می گیرند. موضوعی که به افزایش سطح کیفی لیگ و کیفیت بازیکنان ایرانی کمک خواهد کرد.
اما عیب ورود بی رویه بازیکنان خارجی به لیگ ایران آنجاست که بسیاری از استعدادهای جوان فوتبال ایران زیر سایه حضور این بازیکنان می سوزند و فرصت نمایش هنر خود در مستطیل سبز را ندارند. به طور مثال در فصل گذشته مهدی عبدی با استعداد نیمکت نشین بازیکن بی کیفیتی همچون تمیروف شد که هرگز در حد و اندازه های فوتبال ایران نبوده و نیست.
پی نوشت: ارزشگذاری بازیکنان ایرانی در سایت ترانسفر مارکت این توهم را در ذهن آنها به وجود آورده که واقعاً به همان اندازه می بایست قرارداد ببندند در حالی که ارزشگذاری فوق یک عدد حدودی است و بر اساس آمار غیرموثقی که به ترانسفرمارکت می رسد، انجام می شود. به عنوان مثال بازیکنی مثل فرشاد فرجی که در بیشتر بازیهای فصل گذشته مصدوم یا نیمکت نشین بود و تیمش نیز در فاز دفاعی عملکرد خوبی نداشت، 700 هزار دلار ارزشگذاری شده که مشخص نیست این عدد بر چه متر و معیاری به دست آمده است. آیا او بهترین مدافع لیگ است یا به طور ثابت به اردوی تیم ملی دعوت می شود(بازی کردن به کنار) یا گلزن ترین مدافع لیگ لقب گرفته است یا …